15 April 2010

Tips nak putihkan gigi

Salam korang..Hmm dah lama Effie tak bagi tips kan..Ececeh macamlah kau tu pakar sangat Cik Effie..Hmm dah baca tajuk diatas?Entry kali nie nak bagitahu korang macamana nak putihkan gigi dengan kos yang murah..


Okay siapa dekat sini minat baking or tahu pasal nak buat biskut2 raya pe sume?Erkk bukan2..!Bukan nak suruh korang makan makanan2 itu untuk putihkan gigi okeh..


Untuk buat biskut raya ke kek ke atau apa2 jenis sekali pun, kadang2 kiter perlukan sodium bicarbonate atau dalam bahasa Jawa dia Baking soda or nak lebih spesifik dalam bahasa German kiter panggil Tepung Soda..Tak kesahlah korang nak panggil apa sekalipun tapi bahan dia tetap sama iaitu Sodium Bicarbonate..


Okay kiter cuma perlukan secubit Baking Soda dan ubat gigi ikut citarasa sendiri dan yang paling penting adalah berus gigi..Ke korang nak gosok guna jari pun boleh?


Cara2nya adalah lepas dah letak ubat gigi kat berus gigi korang itu, sila letak secubit baking soda kat atas ubat gigi itu tadi dan gosok gigi selama paling kurang adalah 1 minit..Tak kesahlah korang nak pakai timer ke nak set jam loceng ke hape kan..To those yang suka gosok gigi lelama, korang tak rasa gusi korang cam nak tertanggal ke???

Okeyh benda nie bukanlah kiter boleh nampak dalam tiba2 dah putih kan..amik masa jugak..Korang amalkan petua *or should i say pemuda* kiter nie 3 kali seminggu..InsyaAllah dalam masa beberapa minggu gigi korang akan jadi putih berseri2..Haha..*tak tipu okeyh*


Okay banyak benefit baking soda nie taw..And kiter ada beberapa tips lagi nak dikongsikan dengan korang semua..Tapi nantilah..Kalau bahan dah cukup, gambar dah amik, kiter akan post jugak entry itu okeyh..




Pesanan Penaja: Amalkanlah tips yang kiter bagi nie kalau korang taknak amik gambar senyum malu2 gigi kuning macam template belog ini okeyh..!









4 comments:

rossoneri said...

ehhh ye ke..nak cuba lah.. heheheh..

p/s:comellah teddy bear tido nih..

- e F F i e - said...

yuhuu..ehehe aah iyer..trylah yerk nanti..murah jerk baking soda tuh..dalam singgit lebih r paling mahal kowt..

p/s:teddy bear nie tidur cam tuan die..haha..ehem nanti nak kena tukar die..nak carik warna kuning..ehee

darkbatman said...

ahaha. bgs3..pasne leh watt..sile masukkan lg byk tips yerr

- e F F i e - said...

tips dah masuk banyak dah before this but majority for the gurls r aie..orang lelaki boleh jerk..nak ngan taknak cuba jerk