13 April 2010

Kenapalah korang nie..

Pelik betullah..Orang kat sini tak suka orang kat sana..Orang kat sana menyampah dengan orang kat sini..Orang kat sini umpat orang kat sana..Orang kat sana caci orang kat sini...Hmm sudah2lah tu ek..Buat apa nak bergaduh sesama kita..


Kadang2 kiter dengar orang itu umpat orang kat sana..Dalam masa yang sama, kiter akan dapat dosa mengumpat juga..Tak pasal2 jerk tambah dosa..If terdengar orang nak ajak mengumpat, jauhkanlah diri korang..Entah betul apa yang diumpatkan tu entah tidak..Mana kiter tahu kan...


Prinsip kiter macam nie..As long as korang tak kacau my privacy, and my family, i will be friend with you..No matter how ugly you are..No matter how rude you are..Deal?


Malaslah nak fikir benda2 tak berfaedah ni semua..Buang masa jerk kan..Kalau kiter nak orang hormat kiter, kiter kena belajar hormat orang lain..Kalau kiter nak orang faham tentang kiter, kiter kena belajar untuk memahami situasi orang lain..Kalau kiter nak orang sayang kiter tak kesahlah sebagai kawan, kekasih or apa sahaja, kiter kena belajar sayang orang lain dengan cara yang positif..


Jangan kerana diri kiter, jangan kerana attitude kiter yang suka membenci orang lain, ramai orang refused nak kawan dengan kiter..Hidup ini adalah sementara..Nikmatilah ia selagi kiter masih sempat..Hmmph nikmati dengan cara yang betul okeh..!


Friendship always have a give and take...Apa yang kiter buat, satu hari nanti kiter akan dapat balik macam apa yang kiter buat tu..So, be careful with what you wanna do because it will return to you back..If you did a good thing, good thinglah yang akan datang balik dekat korang and sebaliknya okeh..


Till meet again everyone..Thanx coz sudi baca entry ini..Love you all..!Ciao..!






2 comments:

Sky0ne said...

kadang2 kite je yg sibuk pikir perasaan org, tp org tak kisah pun pasal perasaan kita...so sebelum jatuh kesian kat org lain, kesian kat diri kite dulu...;)

- e F F i e - said...

skyone::saya setuju dengan awak..kadang2 kiter fikir sendirik kenapa orang2 nie payah sangat nak kesian kat kiter sedangkan time die susah kiter yang tolong die..