16 April 2010

The things that I miss

Salam semua..Hye hmm rite now Effie dah habis kelas untuk semester ini merangkap semester final Effie..Memang agak terkejut..Akhirnya habis juga kan..Huhu


Hari Rabu bersamaan 14hb April 2010 adalah hari terakhir kelas Effie..Hmm suasana pada hari itu sangat mendamaikan..Seolah2 turut sama menghadapi apa yang Effie tengah rasa..


Benda yang paling Effie rindukan adalah tunggu bus pagi2 hari yang kadang kadang cepat dan kadang kadang lambat sangat sampai..But special thanx to pakcik2 driver yang tak jemu2 ambil kiteorang outsiders yang takde transport nak pergi kelas ini hari2 ek..Sorry Effie tak tahu nama mereka..



*tempat tunggu bas..tepi longkang jerk sebab nie tempat paling dekat ngan rumah*


*kalau siap awal Effie tunggu kat hujung kedai sana tuh..Agak jauh tapi lagi ramai tunggu dekat sana*



*erkk perlukah lori ini lalu ketika Effie tengah syok ambil gambar?*



*Hurrey bas dah sampai..Kenapa hari ini bas comel?*


*Semangat nak duduk seat belakang sekali nak ambil gambar..Sikit jerk seat..Selalu naik bas yang 40 penumpang itu..*


Hmm gambar2 diatas Effie ambil masa hari last kelas..Time itu masih awal lagi..So teringat pula nak ambil gambar..Hehe...


Tiap2 hari Isnin selalunya Effie akan tunggu dekat hujung kedai..Sebab kelas pukul 10.00 am..So tak perlu rebut2 tempat duduk...

Kalau hari Selasa memang akan tunggu tepi longkang..Sebab kelas pukul 8.00 am and most of uitm student ada kelas pukul 8.00 am..Tunggu dekat hujung kedai takut kena diri sebab bas lalu kat tepi longkang dulu..Hehe Strategi2..


Kalau hari Rabu sama macam hari Isnin..Hari Khamis pula kena pergi kelas jalan kaki or kadang kadang naik motor..Hummphh jalan kaki dekat nak 30 minit okeh nak pergi kelas..Sampai kelas memang macam nak pengsan taw rasa..Tapi kan, peliklah..Kenapa orang yang ada motor itu payah sangat nak datang kelas kan..Hehe..


Memang akan merindui moment ini..Rebut2 tempat duduk..Rebut2 nak naik bas..Hmmph walaupun macam kanak-kanak Ribena, tapi memang sangat fun sebab korang pernah ke rasa macam ini?Hehe..Some of you maybe say yes but the others??





3 comments:

hanis aleeya said...

Jom jumpa.. Sy duduk RPA.. Awak duduk Tmn Seri Wang ke kat deret kedai tu? Eh, bukan potostat KP awk ke yang kat LT5 tu? Hahaha... Sori..

Jangan marah k.. Nak final ni.. Hehe..

Best kan naik bas kenit tu?

Tapi kenapa cam tak pernah nampak pun lori tu..

- e F F i e - said...

hye hanis..eh dok rpa ke?aah hari tu ic kiter hilang and orang 'baik' yang jumpa ic tuh pegi fotostat ic gambar budak2 tuh and tampal2 kat tempat yang terlampau banyak kiter rasa..susah jerk dia tampal..dah jumpa dah..dia pulangkan..kiter duk sri wang fasa 2 yang kat deret kedai tuh tapi kiter tak duduk rumah kedai..duk umah taman belakang area kedai itu..kos ape yerk?

- e F F i e - said...

emm lupa lak..lori sampah tuh lori sampah yang baru..ntah orang cakap arau tukar kontrak angkat sampah..