11 April 2010

Saya bersyukur kerana....

Saya bersyukur kerana....



  1. Menjadi seorang manusia yang beragama ISLAM
  2. Mempunyai ibu dan ayah yang tegas..Sebab kalau tak tegas, kita tak tahu apa akan jadi dengan kita..
  3. Mempunyai seorang adik lelaki yang suka mentegur kalau kita terlebih gedik dan akan membebel sepanjang masa..
  4. Mempunyai seorang adik perempuan yang sangat manja dan suka membebel dan suka mengkemas rumah yang selalu tukang sepahnya adalah kita..
  5. Bergelar mahasiswi UITM PERLIS dan mengambil jurusan Sistem Maklumat Perakaunan yang sebenarnya kita hanya suka subjek Sistem Maklumat aka IT sahaja..
  6. Mempunyai ibu dan ayah yang tak bagi kita kuar ngan kawan sampai lewat malam..Limit sampai pukul 6.00 pm sahaja..itu pun ayah hantar pergi dekat stesen bas and balik pun ayah amik dekat tempat yang sama..kalau lewat, Handphone kita tak akan berhenti berdering..Kita tahu dieorang sayangkan kita dan risaukan kita..
  7. Ada Najwa aka adik perempuan yang boleh dibuat teman nak pergi shopping menggunakan duit ayah..
  8. Ada kawan-kawan yang masih sudi nak berkawan dengan kita dan masih sudi nak mentegur kita kalau kita ada silap..
  9. Ada handphone Sony Ericsson W890i yang walaupun tak secanggih BlackBerry or iphone ada camera 3.2 mega pixels dan ada MP3 yang selalu jadi teman kita kalau kita study..*kalau dengar bunyi lagu dalam bilik kita maknanya kita study dan kalau bilik kita senyap sunyi maknanya kita online..HAHA*
  10. Ada Laptop Compact Presario CQ40 pemberian ayah tercinta yang membolehkan kita siapkan segala assignment dan bermain games*kadang2* dan mengonline...
  11. Dikurniakan tubuh badan yang sihat..Alhamdulillah..
  12. Dikurniakan seorang ibu yang tersangat penyayang dan sangat pandai masak..sebab itu anak dia yang sulung gemuks okey..Jangan salahkan ibu tapi salahkan mulut kita yang tak henti2 nak makan..
  13. Mempunyai ayah yang pandai masak nasi beriyani gam dan mee hailam yang sangat mabeles..
  14. Mempunyai saudara mara yang sangat menjaga diri anak2 saudara mereka..sebab itu sampai sekarang tajuk couple or apa2 masih belum dibentangkan..motif?~
  15. Mempunyai keluarga yang walaupun masih bergaduh sesama adik beradik tapi tetap merindui antara satu sama lain..walaupun bertengkar sepanjang masa tapi tetap menangis bila merindui adik2nya *cam kita sorang jerk yang rindu dieorang...T___T*
  16. Setiap kali saya teringat tentang ini, ayat yang sering keluar dari mulut adalah "syukur Alhamdulillah"


Hmm korang pulak bersyukur kerana.......?









 
 

4 comments:

Darkbatman said...

saya bersyukur krana dilimpahkan rezeki oleh Allah swt.
saya bersyukur krn dikurniakan badan yg sihat...
saya bersyukur krn dipermudahkan oleh Nya.
saya bersyukur krn kwn2 sentiase disisi..

saya bersyukur krn...dpt kenal effie.. hehe..tambah 1 traffic dalam belog aie..hehe

- e F F i e - said...

hehe aie si gedik nie...saya pun bersyukur dapat kenal dgn kamu sebab traffic belog saya makin mencurah2...huhu

Darkbatman said...

erkk..ahaha.. biase la 2..ape gune nye kwn kan?ahah..salu la singgah belog aie yer..

- e F F i e - said...

selalu sgt..die jerk yang kekadang singgah kekadang dok diam kt tepi...haha