10 April 2010

Kesibukan itu menghalangku

Salam semua.. Bagi yang bukan beragama Islam kiter nak cakap selamat sejahtera semua *skema disitu*... Okay korang dah tengok tajuk atas kan?Penat letak tajuk kalau korang tak baca..




Okay saya mengaku sebagai seorang pelajar, kesibukan ini tidak harus dikira sebagai beban sebab inilah pengorbanan yang kita semua harus lakukan jika kita ingin berjaya..Okey?


Kenapa saya cakap saya busy?Hmm apa taknya..Hari Isnin depan, saya ada kuiz Costing..Nasib baik 1 chapter sahaja yang keluar..Lepas itu hari Selasa, awal2 pagi pukul 8.00 ada test Costing pula.. Ambik kau..!2 chapter sekali masuk and 2 chapter itu tersangat tough okey..!!Keesokan harinya lagi iaitu hari Rabu ada kuiz Account..Chapter yang masuk? Tak lain tak bukan adalah chapter last iaitu Consolidation Income Statement... Chapter ini sangatlah jarang saya buat dekat depan...*nak kata chapter lain aku selalu buat kat depan sebab dah siap ke hape?*


Hmm memang sangat busy..Tapi lepas hari Rabu saya dah habis kelas..Maksudnya tak perlu jalan kaki kalau bas takde..Tak perlu bangun pagi2 kecuali nak solat subuh dan ibu saya kata tak baik tidur lepas solat subuh..Tak perlu iron baju kurung walaupun dalam seminggu cuma sehari jerk pakai baju kurung itupun sebab wajib pakai pakaian rasmi pada hari Isni and hari lain cuma pakai t-shirt and jeans..Tak perlu bersesak2 setiap hari Selasa sebab kena ambil bas pukul 7.30 pagi untuk ke kelas pukul 8.00 sebab kelas pukul 8.00 sangatlah penuh dan budak2 dia sangatlah ramai and kalau lambat naik terpaksa berdiri selama 15 minit and kadang2 pakcik bas tersebut baik hati pergi belok selaju mungkin...Tak payah nak susah payah tiap2 malam tidur lambat sebab nak siapkan assignment sebab nak buat kat depan keesokan harinya terutaman subjek Account sebab nanti lecturer bagi balik awal kalau siap bincang dengan cepat *tak ikhlasnya aku*


Hmm tapi kesemua ini bukan berakhir begitu sahaja..Sebab final exam tak habis lagi..Orang lain start bulan April aku start bulan Mei..Huhu tapi tetap tak boleh balik JB sebab balik JB bukan study pun..Bawak buku jerk lebih..Tapi tak kuarkan dari beg pun nanti..So saya terpaksa stay sini semata2 untuk study 2 subjek okey..!Ye hanya 2 subjek yang diambil untuk semester ini dan lepas itu InsyaALLAH saya bergelar Graduan Universiti walaupun sedikit terlewat dari rakan2 batch lain *sigh*


Pelajaran untuk diri sendiri..Jangan asyik nak tolong orang lain kalau diri sendiri masih terkapai2..Kalau nak tolong orang itu berpada-padalah..Jangan sampai memudaratkan diri sendiri *apa kes?*


Okay last but not least..Kalau kita tak balas komen korang kat CBOX bukan bermakna kita lupa korang and kita tak suka nak kawan ngan korang..tapi sebab kita tersangat busy..Kalau kita ada masa, kita akan review balik semua komen2 korang kat cbox yang terlepas pandang itu dan balas balik..Sesi blogwalking dari saya terhenti seketika...Sorry kawan2..Hopefully korang tak lupa and masih sudi nak jengah blog putih suci melepak bak salji turun nie okay...Motif?~


Okay2 nak kuar jalan2 dengan Alisya and Harris yang kiut miut nie..*hah kata busy??*Okay tataaa....Muaxx








3 comments:

padin said...

salam
percayalah kau time ni je [maksud aku masa study] rasa busy, nanti dah keja.. laaaaaaaaaaaaaagi busy.. ha3 mesti kau nak balik zaman belajar.. kiki

Bestari said...

Betul..betul...aku setuju ckp org atas aku nih... apa pun jgn di pikirkan sgt...study jek dulu dan belajar2 biasakan diri utk membizikan diri samada sedar atau pun tidak...huhuhu..

- e F F i e - said...

masa yang paling kiter rindukan adalah zaman sekolah menengah..memang best