13 April 2010

Bantal Busuk|Persahabatan

Salam semua..Korang pernah tak ada bantal yang paling korang sayang??I mean macam bantal busuklah tapi versi wangi punya..Ada tak?Okeh kiter ada satu..Hmm but kiter taklah hardcore sampai takda bantal nie tak boleh tidur ke hape kan..Kalau dah nama pun mengantuk, berbantal lengan pun takda masalah..Haha


Okeh stop right there Cik Effie..Hmm bantal kiter bernama Gary..Nak tahu kenapa kiter bagi nama Gary?



*nilah Gary kiter*

Kenapa kiter panggil dia Gary?Korang sure tengok kartun Spongebob Squarepants kan?Hmm korang sure tahu dia ada bela siput kan?Hmm nama dia Gary and siput itu sangat comel okeh..Boleh bunyik macam kucing lagi..Hehe..


Hmm mula2 kiter beli Gary masa tahun 2007 kot tak silaplah..dekat Star Parade Alor Star..At that time kiter keluar dengan family my auntie and bawak kawan2 kiter si Muza and Miza..Emm dieorang bukan kembar okeh..Yang kelakar kadang2 masing pun tersalah panggil nama sendirik..


Okeh back to the story..Hmm time tu ada sale dekat ground floor shoppinh complex itu..So browsing punya browsing, terjumpalah bantal2 nie..So kiter and roomate kiter 2 orang tuh pakat nak beli sama2..Disebabkan kiter suka warna pink + merah, so kiter amik yang nie..Muza suka warna terang..Dia amik warna orange ada kartun Kucing tak silap kiter..And miza amik warna biru sebab die fanatic warna biru..Ada gambar ikan yang gemuks and comel..


Kiter namakan bantal kiter sebagai Gary..Bantal muza dah siap ada nama..Ron Ron..Huish bagi yang pelat 'R' sangat susah nak sebut okeh..Nanti jadik Won Won..Haha..Okeh tapi kiter sangat suka nama bantak Miza..Babloo...Hahah..kiter tak tahu die amik nama tuh dari mana..Haha..


Kiteorang sangat rapat sebagai roomate...Wat jahat sama2..Wat baik sama2..Pegi dining hall sama2..Berbuka puasa sama2..Siap ikut giliran..Sapa kelas habis awal kena pegi amik makanan kat dining..Time tu kiter rasa sangat heaven sebab ada kawan yang kiter boleh nak share rahsia, makanan dan sebagainya...Orang yang bertugas amik makanan akan amik makanan untuk 1 bilik..Dia kena bayar..time tuh UiTM hadkan 1 orang sehari makan rm4.00..sebulan dah berapa kan..So sape kredit yang masih banyak, kiteorang guna credit die dulu..


Kawan2 nielah yang kiter boleh masuk sangat2..Kepala masing2 giler2..Nak tahu?kiteorang 1 kos..Tapi biasanya muza and miza Group A and kiter Group B..But semua time sem 1 Group yang sama..Kiteorang semua orang JB..Almaklumlah kan..Duduk tempat orang..My batch yang orang JB ada 5 orang jerk..Termasuk Nad and Mun...Tapi dieorang bilik lain..


Kawan2 nielah yang ajak kiter pergi ronda2 Perlis..Sewa kereta pusing2 1 Perlis..Pergi mandi manda dekat Bukit Ayer..Memang best..Ouh lupa nak cakap..kiter ada lagi sorang roomate..roomate nie nakal sket..Bangun pagi2 dah jerit kat tinge orang..yang selalu marah die is kiter r..Hehe sorry semah..Nama kau sedap2 Wan Nur Asmah aku panggil Semah jerk..Haha..Hmmm dialah yang ajak kiteorang 1 bilik join Teater Muzikal our batch..Haha..


Semah nie kos lain..dia budak akaun..so kiteorang 1 fakultilah..tapi lain kos..Rindu sangat2 kat dieorang..Biasa kalau dalam bilik sunyi2 sepi, tiba2 Muza start nyanyi..pastuh kiter sambung sket..Then tetiba Miza nyanyi terus masing2 terdiam..Tak tahu nak sambung apa sebab kadang2 lirik buat sendiri and melodi pun lari..Haha..Semah nyanyi sendirian berhad jerk..Hehe..


Semah agak kebudakan..Selalu kena buli..Selalu kena dengki apa2..Haha..Sorry again k semah..Si muza walaupun nampak baik tapi kuat dengki orang..Miza tukang sambung..and kiter jadik orang tengah..Haha..


memang heaven kawan dengan dieorang nieyh...Kiter rasa ni jerk lah kawan yang boleh kiter ajak kuar outing sesama..gi karaoke sesama..gi overnite sesama..Dieorang dengan family my auntie dah kenal..Dah selalu datang rumah...Time raya wajib datang..Dieorang panggil my auntie pun guna panggilan yang kiter guna..


To Muzalinda Muzafar, Nur Hamizah Jamil And Wan Nur Asmah..If korang baca entry nie, kiter nak cakap yang kiter rindu sangat kat korang...Sayang korang sangat2...Muaxx..







3 comments:

Achik said...

Uik Ron Ron?! Tnaya kat muza...dia ni minat citer Harry Potter ke...hehhe setahu achik ada satu character girlfirend dia bagi dia nickname Ron Ron

- e F F i e - said...

achik::xlah..memang kat bantal die tuh ada tulis ron ron..ehehe

achik said...

hehehe lah ye ke.