07 April 2010

Kenapa perempuan suka bawa beg besar

Salam semua..Hey2..pernah tak korang pergi jalan2 gedik2 dating2 ngan bf/gf korang and ternampak ada perempuan bawa beg besar2 pergi jalan..?Tak pernah?Huh..!tak payah tipulah..Mesti ada punya..Actually kalau kiter pergi jalan ngan family ke, kawan2 ke apa ke mesti bawa handbag besar..Sebab apa?okay nak bagitahu sikit..Scroll bawah sampai habis okeh..


Sebab senang nak sumbat barang
Ini hakikat semulajadi okeh..Kalau kiter pergi mana2 barang yang perlu kiter bawa adalah Handphone, Earphone untuk dengar lagu sebab kiter cepat bosan tunggu lama2,pastu kiter bawa air masak *penting tu..Mulut kuat bebel cepat kering tekak...!muahaha* pastu kena bawa Elianto BB Cream *entry pasal BB Cream ini akan saya upload kemudian* pastu bawa tisu, pastu macam2 lagilah..So itulah kegunaan beg besar..botol air pun disumbat sekali..Tapi kena tutup ketat2lah sebab tak nak jadi macam si kawan kita yang beg dia banjir dengan air milo...Muahaha....Kesian pun ada tapi nak ketawa tu lebih dari kesian..

Boleh cover perut
Hahaha cam lawak plak..Betul apa..kiter tengok budak2 perempuan nie bawa beg besar2 sebab nak cover perut..Kiter nasihatkan kalau dah rasa perut itu buncit selalulah exercise and pakailah ikut yang sesuai..

Boleh sumbat sweater or shawl
Hmm ini memang saya buat selalu sebab saya kaki wayang...So korang tahu jerklah kan kat dalam wayang itu kan sejuk yang amat..so kenalah bawak sweater..kang kalau pakai terus kang orang cakap gila pulak..Pehal minah nie tengahari buta berselubung dengan sweater..*ayat si orang itu*

Boleh simpan barang2 yang dah dibeli
Hmm betul juga..kalau korang pergi complex mana2 kebanyakannya kedai2 branded kan..so beg plastik dia lawa2 *cam murah sebut beg plastik haha* so biasanya orang yang beli barang kat kedai2 mahal nie dok tayang beg plastik itu..tapi yang beli kat kedai murah2 nie sume sumbat dalam beg besar tersebut..Haha praktikkan okeh..


Okey kiter rasa itu jerk kot..Sesapa yang ada pengalaman membawa beg besar pergi jalan2 atas sebab2 diatas sila bagitahu..hehe


Okay2 Salam..



2 comments:

Honey Bee said...

mmg suka bwk beg besar sbb senang nak humban semua brg dlm beg..

afifahanwar love shazrin said...

hehe tahu takpe