09 April 2010

Alisya dan Harris

Bagi sesiapa yang tidak tahu, kiter sekarang duduk rumah my auntie merangkap adik bongsu ayah kiter buat sementara sebab rumah dia sangatlah dekat dengan UiTM..Hmmm...Sebab apa?Sebok r kau nak mentanya2 plak..!Okay entry nie sebenarnya nak cerita pasal dialog harian 2 orang sepupu yang comel2 kesayangan kiter nie..si kakak baru lepas celebrate her 4th birthday on 2nd April haritu..si adik pulak will celebrating his 2nd birthday on 1st May nanti..






Apa yang best tentang dialog dieorang nie??okay lets check it out..


"Yeay kak efis dah balik..Kakak beli apa tu?Eh keropok?Lisya nak boleh?"
si kakak punya dialog harian..


Tak pun dia akan berkata begini, "Kak efis tak beli keropok Lisya?"
Hehe itulah benda yang paling kiter suka hari2..Betul eh..Tak tipu tau..Korang ada ke sepupu comel yang cakap macam tu?takde kan?????Kalau ada pun dieorang berani ke nak selongkar beg korang??tak berani kan????*mama dia cakap and semua orang cakap dulu kiter kecik2 macam si Alisyalah..Mama dia baru balik sekolah, kiter dah selongkar beg mama dia..wawawa*


Okay dialog si adik pulak.."kakpis beli apa tu?Kakpis nak gi sekolah naik bus uitm?" Bhahaha sampai dia dah naik kenal dah bas uitm yang datang ambil student outsiders..Hari tu kiter tanya dia macam nie tau......


"Hayish..kakak nak balik JB boleh?kakak nak jumpa mak long, ayah long, kak juwa, baby aqil ngan abg afiq boleh?"
"Tak boleh..Mama kata kakpis pegi sekolah"
Terdiam di situ..Sadis ayat dia..


Kadang-kadang si kakak tanya..
"kak efis buat keja sekolah ke?Lisya tak nak kacau kak efis..Lisya nak duduk jerk kat sini tengok kak efis buat kerja sekolah" sambil menghalang si adik mengkacau kiter buat assignment..

1 minit kemudian..
"kak efis..lisya nak kertas boleh?lisya nak lukis2"
kertas diberi dan dia duduk diam menconteng mengikut nalurinya di atas kertas tersebut..

Tiba-tiba
 "kakpis..ayish nak tulis nama kakpis boleh?
*maksudnya dia pun nak kertas and pensel jugak*
kertas diberi dan pensel pun diberi..

5 minit kemudian..
"Kak efis tengok harris buat apa..!!"

Ya Allah..Dia pergi conteng dinding and lantai and BUKU NOTA KITER..!!Nasib baik pakai pensel..Letih dok mempadam segala hasil kerja tangan si adik..

Hmm itulah gelagat si adik dan si kakak yang sangat nakal+comel+happy go lucky+dan segala2nyalah yang akan kiter rindukan bila habis jerk semester ini..Tak tahu bila lagi dapat jumpa dieorang bila dah habis study..sebab tersangatlah jauh..Kiter duduk JB,..dieorang duduk ARAU, PERLIS..Hmm..





Pesanan Penaja: Air mata bercucuran membasahi pipi disaat kiter sedang mentaip entry ini...Hmm sangat sedih bila difikirkan waktu perpisahan itu..T___T







10 comments:

paan said...

oho , student uitm arau..aku xde sepupu yang comel camtue...adik ada la...haha

ros said...

cute ehh dua beradik tu..

AISHA SAAD said...

waahhh besh lolz kalau dikelilingi bdk2 cm nih... rasa cukup kasih syg jek..

tapi... hehe, aku tak leh lak kena hari2 mcm nih..
silap2 hilang sabor den ni haa.. hehe

afifahanwar love shazrin said...

aisha: nasib baiklah kiter memang cukup bersabar layan kerenah dua beradik nie..sebab kiut sangat..

afifahanwar love shazrin said...

Paan:kenapa?kamu student uitm arau jugak ke?

afifahanwar love shazrin said...

ros: memang sangat kiut

galenaFELDSPAR said...

okk.da boleh.hihiks! x nampak nak klik kat mne smlm.
nicee

.:reine:. said...

alala tomey nye budak2 itu..kirim salam ye ;)

- e F F i e - said...

okay reine..thanx

- e F F i e - said...

haiyaa galena nie