28 April 2010

3 more days to go..!



Kalau tolak hari ini, tinggal 3 hari sahaja lagi Effie boleh study untuk first paper iaitu Financial Management or lebih mudah kalau fi cakap paper Costing..!Sakit jiwa wooo nak study...



Apa tak nya..Paper costing adalah paper yang paling Fi tak suka dalam sejarah pembelajaran hidup Fi..Wakluuuu!!


Okey minat itu minatlah juga tapi tak adalah sama macam paper Account..!Hmm dulu ada seorang minah cakap paper account boring...Tapi costing best..Err for me, account is more challenging because once you didn't get the balance answer, OMG, you will keep searching and searching for the right answer..


Bagi Fi lah kan..bila Balance sheet dah balance even some of them said that balance sheet balance tak semestinya jawapan itu betul but bagi fi, bila dah balance, fi akan keluar dari dewan exam dengan muka bangga dan teramat lega..at least i know maybe my answer is right..kalau salah pun just sikit2..tak semuanya salah..


Tapi kalau costing, you didn't know whether its right or wrong..Dahlah gila banyak kan formula dia kena hafal..Lepas itu soalan gila complicated, and kadang2 some of the info tak perlu digunakan pun..just saja letak untuk bagi orang keliru..adoiiiii!!!Bila dah banyak buat soalan pasts' semester ini memang rasa tersangat2 tertekan..Tersangat2 stressed..Tersangat2 memerlukan comfort dari korang..Haha poyo..


Okay dah cukup2lah membebel..1 chapter to go Cik Effie..!!!Chaiyokkkk!!

2 comments:

darkbatman said...

fi, sakit jiwa kejap jr.. nt dh abes study mesti rndu nk study.hehe

e F F i e said...

huhu rindu ke aie ngan study..maybe kot..sebab dah keja bosan takde challenging sangat kan..