24 March 2010

Contest: Apa saya nak buat kalau diberi RM100

Teruja tak bila tengok duit RM100 ini?Scroll bawah untuk ketahui dengan lebih lanjut..


Okay contest ini telah dianjurkan oleh Lelaki Ini..Sila klik link tersebut untuk join kontest okay..Still sempat lagi nak join sebab kontest ini berakhir pada 30 April 2010..Cepat2 grab it..!kalau korang menang,please bayar cukai kepada saya..!*bongek kamu leh plak mintak cukai sebab promote*

Kalaulah perempuan bernama Afifah Anwar ini dapat jadi tempat pertama kontest itu, memang berbaloi..Tapi kalau dapat RM100 yang diberikan oleh lelaki tersebut, ianya akan jadi berbaloi-baloi..Wah wah wah iklan Celcom sebentar..

Apa yang saya akan buat dengan duit RM100?kalau menanglah kan..First thing first saya nak belikan ayah saya hadiah sempena harijadi beliau yang ke-53 pada 15hb Mei 2010 ini..


*itu ayah saya dan baby yang family kiteorang jadikan anak angkat*


Saya nak belikan dia 2 helai kemeja dan 1 helai seluar slack..selama ini ayah hanya selalu lebihkan anak-anak dan diri sendiri jarang beli baju baru..T___T

Hari itu saya balik lipat baju ayah saya yang dah lusuh yang selalu dia bawak pergi kerja..Tetiba rasa insaf seketika sebab selama ini ayah jarang beri perhatian kepada diri sendiri sedangkan anak2nya selalu je mintak duit walaupun duit dalam beg duit still ada dalam RM20 lagi..*teruk betul*

Baju ayah bukanlah buruk tapi ianya dah lusuh..sebab ayah selalu pakai pergi kerja..Kerja kerajaan kena pakai baju kemeja dengan tie..nasib baik ayah kerja dalam ofis sendiri yang bilik memang ada aircond..bayangkan kalau ayah kena kerja dekat site ke apa2..tak ke lagi lusuh baju ayah?

So kalau saya menang dan saya amat berharap untuk menang duit tersebut, saya akan belikan ayah 2 helai kemeja dan sehelai seluar slack..Saya sayang ayah saya sangat2 sebab dia dah banyak bersusah payah untuk menyambung nyawa anak-anak dia..

Okay i should stop here because air mata dah nak tumpah sangat2..tetiba saya tersangat rindu nak dengar suara ayah..*saya bukan nak mengharapkan simpati penganjur okey tapi saya betul2 sebak*

Huh..!before that..Thanx to Lelaki Ini sebab anjurkan kontest ini..

Salam sayang dari saya
Afifah Anwar aka Effie







3 comments:

Lelaki Ini said...

sian la ayah kamu..len kali pakai Breeze Kaler untuk mengelakkan pakaian lusuh.. ;p

tQ for joining & good luck.. ;)

afifahanwar love shazrin said...
This comment has been removed by the author.
Payad said...

alololo..jangan sedih lagi occay..ayah kamu kalau baca mesti syiok dalam hati ada ank mcm ni punya taat.

eh..if you click my nuffnang add i'll click urs..then kita sama sama 25cent richer..wanna do that?