17 January 2011

Berjimba Dengan LiL Sista.



Assalamualaikum. Hehhe ingat tak pagi semalam Cik Effie ada post entry pasal walk away?Tak ingat?Okay sila scroll ke bawah k. Hahha nak dijadikan cerita, tujuan utama adalah untuk ke Tropical Inn Hotel je. Tapi dah melarat-larat sampai ke City Square(CS) pula. Alahh bukan jauh. Dekat je.








Kami pergi sana naik bus. From our house, kena jalan kaki pergi bus stop yang kalau ikutkan kalau jalan biasa amik masa dalam 10 minit juga tapi nak rushing sebab dah pukul 1, 4 minit je kiteorang jalan.. Then dahlah naik bus buruk.. Mahal lak tu.. Rasanya baru hari itu fi naik bus pergi terminal larkin, RM1.00 je. Nie dah naik RM1.50..Azam baru punya harga ek pakcik?





After that dekat Terminal Larkin tak macam apa lak kan.. Jalan gila laju nak mati...Terus grab bus ke bandar.. Okay orang JB yang tahu location Tropical Inn Hotel itu dekat mana, korang sila bayangkan, kami jalan dari JB Central and melintas jalan dari tingkat 2 CS jalan kaki dekat area yang penuh sesak dengan manusia-manusia asing dari "Luar Negara" ke Hotel hanya mengambil masa 3 minit je.. Still counting the times becoz ceramah start pukul 2..Turun bus pukul 1.56 lebih kurang..Sampai muka depan hall itu pukul 1.59pm..Masuk dalam dewan pukul 2.00 tepat..Hahha...Sengal!












Okay intipati ceramah itu adalah macamana cara nak sambung pengajian ke diploma, yuran mana yang murah (of courselah UITM) and tempat mana yang okay..Okay overall memang dia banyak promote UITM kampus and kolej-kolej bersekutu under uitm..


You know what?Start aja penceramah bagi salam, sampai ke hujung ceramah, dah berapa puluh kali Cik
Effie menguap!Lagi sekali sengal!!




Okay macam-macam pesen dressup ada jumpa kat situ..Biasalah..Budak baru habis sekolah..Nie r masa nak melaram dengan rambut yang fi rasa macam skunk pun ada..Nak kata macam burung belatuk pun ada..Dik, jangan kaler rambut dekat rumah okay..!depan lawa..Belakang out!Hahha..



Habis ceramah pukul 5 lebih then terus cabut pergi CS..Kat situ lagi ramai umat manusia..Sempat juga pergi Elianto (my fav ever) and pergi Watsons..Biasalah..Dua tempat itu memang wajib singgah..Kalau tak singgah, sumpah bukan Cik Effielah namanya..Fi dapat beli Elianto Cooling Eye Gel Mask, Vibrant Shadow- Ivory Black and Mini Eyeshadow Brush..



This Cooling Eye Gel Mask is only RM10.00..Can be reusable..Soft and jelly..Letak dalam fridge for about 1 or 2 hours and pakai dekat mata anda macam zorro selama 20 minit or kalau rasa sejuk dia dah bertukar ke suam, tak payah pakai lagi dah..




This one is Vibrant Shadow- Ivory Black yang memang dah lama nak cari tapi semua outlet Elianto before this dah habis stock..Only RM6.00..Jenis matte coz I pakai untuk pergi kerja so tapayah pakai glitter glitter bagai..Bila pakai matte eyeshadow, eyeshadow korang akan nampak lebih licin and tahan lama..That brush only RM5.00..Jenis pendek punya..Dulu pakai yang panjang..Brush dia normally used for blend the color of eyeshadow we've used...







My eyeshadow pallet from Elianto..Boleh letak 10 color and this pallet case only RM12.00..Dah lama beli but eyeshadow tak penuh lagi..






If korang nak refill eyeshadow, just keluarkan eyeshadow from their box and tekan ke dalam pallet menggunakan tisu or facial cotton..






Okay see that comot eyeshadow pallet?Hahha see tak penuh lagi okay..Nak cukupkan 10 colours..Murah tapi tak berkesempatan nak pergi beli..


Okay korang..Have a nice sweet dreams..Love you all!XOXO Salam..



Pesan Cik Effie: Cik Effie kau nie memang hantu Elianto's product. Sebab harga dia reasonable and quite tahan lama..

7 comments:

►AdamXis◄ said...

Salam perkenalan...wow, minat solek2 ek...mesti gorgeus selalu nie

My recent post ►Motivasi : Tips Tingkatkan Motivasi Bekerja

ada mokhtar said...

macam best je ke cooling eye gel mask tu =)

Cik Effie said...

AdamXis: Minat juga makeup nie..Tak adalah gorgeous mana pun..Hahha comot plus comel jerk selalu...

Cik Effie said...

Adamokhtar: Best gila tawu Cooling Eye Gel Mask tu..Belilah...From Elianto..RM10 je..Boleh pakai banyak kali lak tu..segar sangat mata..

NichKhun said...

simply siti? hahahahaha bapak mahal kan? hahaha

Cik Effie said...

nikon: SimplySiti tak mampu lagi weyh...hahha Gila babeng punya mahal..

**sHiKinn** said...

cik efei, blog kamu comel la..