05 April 2010

My Favourite Sport

Salam semua..Okay entry kali ini Effie nak cerita pasal favourite sport effie..Okay saya ada 2 jenis sukan yang paling saya suka..Yang pertama adalah Badminton dan yang kedua adalah Bola jaring..Memang common kan girls suka main netball..Actually Effie main netball since sekolah rendah lagi..Mula2 dulu suka bola tampar but time darjah 3 pernah jatuh pokok, tulang pergelangan tangan kanan saya retak..Berbalut bersimen macam apa dekat nak sebulan juga..Since that, doktor larang sekeras-kerasnya main bola tampar *sigh*


Doktor tak bagi main bersebab..Dia tak nak tulang yang baru nak baik ini patah..Tengok dalam X-ray boleh nampak tulang ini ada macam retak sikit..wow amazing boleh nampak tulang retak..Try jugak serve bola after balut tangan dah dibuka..sakit sangat rasa..Even rite now kalau main kasar ke terjatuh terhentak tangan ke apa still sakit..Hehe


Okay about badminton..Saya suka main badminton sebab saya suka belajar trick orang..Maksudnya kalau kita kalah, kita boleh tahu kenapa dia menang..Taktik apa yang dia guna and dari situ kita boleh belajar macamana nak menang untuk pertandingan seterusnya..Cett cakap macamlah pernah masuk Sukan Sea ke hape kan..Padahal wakil my batch and main kat tepi jalan kat rumah je pun..Tapi memang fun bila main..If menanglah..kalau kalah memang rasa malu and rasa macam tak nak cakap dengan semua orang..Bukan marah tapi malu..hehe


Saya suka Datuk Lee Chong Wei main badminton...!!!memang berkaliber..walaupun dia kalah, dia tidak tunjuk yang dia kalah okay...Memang professional..Cara dia main badminton pun sangat smart..Chewah...


Okay sukan kedua yang saya suka adalah Bola jaring..memang sangat2 common orang perempuan suka bola jaring..hehe tak tahu kenapa..Time sekolah menengah dulu memang suka main bola jaring..masuk matrik pun seboleh2 nak main bola jaring..masuk UiTM pun seboleh2nya nak pergi main bola jaring..Tapi kebiasaannya diaorang suka pilih orang yang tinggi..konon-konon orang tinggi senang shoot...Eleh kalau tangan kau tak bedung, tinggi macamana pun tetap tak boleh nak shoot okay..!


Tak tahu ke bila ambil orang yang rendah main bola jaring ini banyak advantage dia?Advantage yang pertama, dia boleh menyelit celah2 orang tinggi tersebut dan boleh dengan senangnya ambil bola yang terjatuh dekat bawah..Walaupun rendah, saya tetap boleh shoot bola dalam jarak jauh..Taklah jauh sangat..dalam 2 kaki jauh itu bolehlah..Hehe..tapi setiap kali shoot mesti confirm masuk okay..tak pernah shoot tak masuk..Mulottt..Ayat nak glamour jerk lebih...


Hei semua taknak bersukan sebab takut berpeluh???apalah korang ini..kan dah ada full package Adidas...!!Wow memang berbaloi bila pakai produk Adidas ini..Sebab dia memang buat badan kita sentiasa segar tanpa peluh dan tersangat wangi okay..!Cubalah pakai..Ada untuk lelaki dan untuk wanita..yang dekat bawah ini untuk lelaki..Enjoy keharuman dan kesegaran dia okay..









Okay2..last but not least, setiap apa yang kita lakukan mestilah dilakukan dengan tekun dan bersungguh2..Kalau kita tidak ada 2 perkara ini, belum tentu kita boleh menang pertandingan apa pun..




Pesanan Penaja: Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

2 comments:

Darkbatman said...

wt pape mesti la bersungguh bru la berbaloi usaha kite.. hehe

afifahanwar love shazrin said...

ehehe setujuuuuu..!