20 April 2010

Letak comment box pada Classic template





Kebanyakan Classic Template tiada comment box..Maksudnya, orang tak boleh nak comment entry kita kerana tiada comment box..Dekat sini Effie nak tunjukkan macamana nak letak comment box pada classic template..Check it Out..!



Sila click gambar dan copy code..

*Login blog anda dan pergi ke TEMPLATE*


*Go to EDIT HTML*

Tekan CTRL+F dan cari perkataan


*Anda akan jumpa code seperti di bawah*



*Selepas itu sila copy code di bawah..Tukar ayat yang berwarna merah pada ayat yang anda inginkan*



*Dan pastekan disebelah ayat <$BlogItemBody$>*
Notes: Jika anda ingin comment box anda terletak selepas entry, code akan jadi seperti dibawah


Okay dibawah ini Effie sertakan sekali beberapa maksud disebalik code-code yang terdapat dalam code yang akan digunakan untuk entry kali ini..




Pesanan Penaja: Sorry tak sempat nak edit segala-galanya..Hope entry ini akan membantu anda sedikit sebanyak...Kan dah kata..Effie tak reti nak ajar orang..

4 comments:

Darkbatman said...

tue diaaa sifu kite dh mula bersuara.hehe

e F F i e said...

ehehe aie..mane ade sifu pun..xretilah nak ajar orang..siyes..

Ika said...

sis, nape x bleh buat ea? bleh tlg x?

myzamaiza said...

hehe..thanks sbb sudi share..jenuh gak xde komen box kt entry classic template