29 April 2010

Final Exam Part 2



Salam semua..Fi memang busy dan agak payah nak online lately..Kalau online pun just on ym sahaja..Itupun hanya orang tertentu sahaja yang akan Fi layan..Sorry okay kepada yang tak dilayan itu..





Hmm final exam oh final exam..Sangat penat sebenarnya bila fikir balik tentang final exam..Sudahlah first paper dah macam apa punya preparation kan..Rite now just banyakkan buat past year questions sahaja..Nasib baik dalam buku manual kiteorang Puan dah selitkan beberapa soalan past year yang disusun mengikut chapter masing-masing dan ada beberapa darinya telah disediakan jawapan sebagai rujukan..So Alhamdulillah sangat-sangat sebab at least we know what is the right answer...


Preparation setakat ini?Tinggal lagi 2 hari sahaja untuk Fi fokuskan study..Memang gila fokus..Tengok tv pun bawa buku okey...!Siap bawa meja jepun lagi dekat depan..Time iklan saja Fi study..Kadang-kadang bila ada part yang boring, dekat bukulah mata fi tertumpu..*Apa kau ayat tunggang langgang nie Fi*


Time makan pun bila terdengar berita pasal bank apa2, terus teringat formula Simple Interestlah, Line of Creditlah, Commercial Paperlah..Serious okay..Tak tipu..Otak ini dah macam apa..Pantang dengar benda-benda berkaitan dengan rumus yang harus diingat, terus saja proses..Adoii


Tak sabar nak habis exam..Tak sabar nak balik JB jumpa my parents, jumpa Najwa yang gedik dan jumpa Aqil yang cute..Hmm Afiq tak dapat jumpa sebab dia sekarang tengah buat short sem dekat UIA..


Serius Fi dah jarang jumpa dia lately..Rindu pula tapi kalau dah jumpa sure asyik gaduh saja..Sebab Fi jenis kuat merajuk..Dia pula pantang kita buat salah sikit,mulalah nak membebel..Kalau nak keluar jalan-jalan dengan Family, kalau kita dah wat silap dengan dia before naik kereta, alamatnya sampai dah balik pun cerita itu tak habis lagi..!


Okey semua..Need to go back to my books..Focus Effie Focus..!!Take care semua..Untuk sesiapa yang ada final paper dalam masa terdekat ini, Effie wish korang good luck, tenangkan fikiran, jangan kelam kabut..Tips hari ini, korang buat dahulu soalan yang mana korang rasa confident nak buat..Jangan buat soalan yang korang rasa tak confident sebab nanti buang masa and nanti soalan yang rasa senang itu korang tak sempat buat..Okay?


Okaylah..Fi study dulu..Geng bawah rumah Cha'on, sorry yerk..Fi tak dapat nak join korang semua dalam masa 3 hari ini sebab Fi ada banyak kerja perlu dilakukan..Sesiapa yang melawat belog simple ini, sorry okay sebab tak dapat nak balas lawatan anda..Maybe after exam Fi akan cuba sedaya upaya Fi untuk reply semua blogwalking..


Okay dah..Cukup setakat ini..Kalau sempat, Fi tambah lagi entry baru..Have a nice day everyone..!!


Salam sayang,
AfifahAnwar

4 comments:

♥ciK-t0ge ♥ said...

HehE..
saYe p0n sdG menghaDapi finaL..

gudLuck ya

.:reine:. said...

jawab baek2 ye exam nt cik effie..insyaAllah berkat usaha anda, moga dipermudahkan.. ;)

e F F i e said...

cik toge..good luck okey

e F F i e said...

reine: babe..thanx dear..huhu