03 March 2010

untuk semua kaum wanita

kat sini saya cuma nak cakap sikit..kaum wanita, please sangat2 tolonglah jaga diri masing2..bukan dari segi rupa dan maruah tapi dari segi akhlak..jangan sampai kaum kita dihina kerana tidak bermaruah..petang tadi saya ada berbual dengan salah seorang kawan saya..dia cakap ada perempuan jenis yang suka merampas hak orang lain dan juga suka berkawan dengan ramai lelaki..saya tak kisah sangat kalau sekadar berkawan tapi kalau sampai dengan semua lelaki dia nak dating, pleaselah kawan2..jangan sampai orang lain cop kita sebagai playgirl or perempuan gatal or sebagainya..memanglah bagi mereka yang jenis begitu dieorang anggap dieorang tak salah..pedulikan apa kata orang..yang penting dia tahu siapa dia sebenarnya..tapi orang dekat luar tu tahu ke apa dalam hati korang?for sure memang tak tau kan?even kalau korang sendiri terjumpa dengan girl yang jenis gatal mesti korang fikir yang bukan2..kejap dengan orang ni kejap kang dengan orang lain..cantik pada paras rupa tak menjamin kecantikan dalam hati..biar kita jadi orang yang sombong asalkan maruah kita terpelihara..ingatlah kaum perempuan terutama yang masih belum berkahwin..Allah Maha ESA..Allah cuma ada satu..jika hari ini kita bersuka ria dapat merampas kebahagiaan orang lain, tak semestinya satu hari nanti orang lain akan rampas hak anda pula..Tuhan itu Maha Adil..beringatlah kawan2 sebelum terkena..pada hari kita dibalas semula, kita akan rasa sakit teramat sangat..time tu nak menyesal pun tak guna dah..

2 comments:

Aid 'n' Effie said...

btol 2..jge la dri masing2..jge maruah dri..idop cume 1 kali.so buat la yg terbaek dlm idop.ingat allah sblom terlambat..

Aid 'n' Effie said...

ma ngah geram pasal kawan mama punye bf kena rampas..papa xmo noty2 k kat jb..tunggu mama balik