21 September 2010

sedih



ramai yang tanya kenapa fi diamkan diri..dan ramai yang tak tahu apa yang terjadi..macamana dengan raya?hmm okay..baca baik2 k..

Rabu 2 minggu lepas, fi dah mula cuti raya..petang rabu 2 fi balik segamat..jumpa tok bak n tok mak..fi teng0k tok bak da sangat xsihat..die tunjuk betis die,fi teng0k banyak lebam2..fi tanya kenapa?atok cakap die jatuh m0tor kat kebun..fi cakap kenapa atok gi n0reh lagi..dia diam..

Hari khamis esoknya,atok naik m0tor beli ayam..balik je atok ngadu die penat sangat..fi soh die rehat..

Masa pagi raya,atok tak pergi sembahyang raya..duduk je dekat kerusi rehat die..die cakap die penat sangat..petang tu die muntah2..

Raya kedua 2 die berkeras nak pergi h0spital..pakcik fi antarkan pergi klinik..d0ktor cakap tekanan darah okey and ape ntah lagi..

Hari ahad pagi atok pitam..die terbaring je..muntah2 warna hijau..cousin fi bawak gi h0spital..atok tak larat nak bangun..kena dukung..petang 2 atok kena tahan wad..tok mak jaga atok kat h0spital..

Isnin pagi die still sedar lagi but bila isnin petang,atok dah k0ma..d0ktor cakap ada jangkitan kuman dalam darah atok sebab 2 atok ada lebam2..paru2 dah tak berfungsi..buah pinggang dah rosak..

Setiap kali lawat atok,mesti menangis sebab fi tak pernah teng0k atok lemah macam 2..

Selasa pagi atok dah kena pakai oksigen sebab dah makin lemah..keadaan masih sama..

Rabu pagi,pukul 3.00 atok muntah warna coklat..keadaan makin teruk..tepat pukul 7.25 pagi,15hb september 2010 bersamaan dengan 5 syawal,atok meninggalkan kami semua..

Kenduri 3 malam berturut2..alhamdulillah dia pergi dengan tenang..wajahnya seakan2 tersenyum..lebih kurang pukul 12 tengahari,atok dah selamat dikebumikan..

Assalamualaikum kepada rakan2 blogger,kenalan rapat dari zaman sekolah hingga alam pekerjaan,fi m0h0n sedekahkan alfatihah dengan ikhlas untuk arwah Hussien Bin Ibrahim atau atok bak..

Jumpa lagi di lain waktu..

6 comments:

Rose said...

Al-Fatihah,kira ini Tok sebelah mak ya...

e F F i e said...

yepp..sebelah ibu..

padin said...

selamat raya Effie hee

Al Fatihah untuk arwah

sabbybolivar said...

takziah kak effy, sab yang tak de kena mengena ni pun merasa kehilangan sebab afiq selalu cerita pasal tok bak. semoga rohnya tenang sentiasa.amin

e F F i e said...

thanx padin..

e F F i e said...

thanx sab dear..