10 May 2010

Perpisahan memang menyakitkan



Hmm entahlah..Hari nie asyik moody jerk..Nak2 pulak bila fikir dah nak balik JB..Memanglah tak sabar nak balik JB tapi dalam masa yang sama terfikir yang terpaksa berpisah buat sementara dengan dua orang budak kecil yang sangat comel sangat kelakar sangat suka lepak dalam bilik FI..





Adeh sedih pula..Relax Effie..Ada masa boleh jumpa lagi kan..Hmm macamana tak rindu..Nak pergi kelas, mesti si abang tanya "kak pis nak gi mana?kak pis nak gi sekolah?"


Tak pun kadang-kadang gurauu cakap kat si abang.."ayish..Kakak nak balik JB boleh?nak jumpa maklong semua..Boleh?" si abang jawab "tak boleh..Mama kata kakpis pergi sekolah"


Kadang-kadang Fi nak pergi kelas pun, bila ada masa-masanya si abang akan menangis dekat grill nak ikut..Adeh..rinduuuuuu...Bayangkan dia menangis teresak-esak nak ikut gi kelas..Hmm...


Si kakak pula suka masuk bilik after mandi petang..Aktiviti dia seperti biasa minta bedakkan..Minta sikatkan..Lepak-lepak cari kertas kosong yang boleh diconteng..Tak lama lepas itu ada satu ketukan halus di pintu bilik.."Kak pis..ayish nak masuk...Assalamualaikum.Ayish nak masuk boleh?"


Bergegaslah si kakak bukakan pintu untuk si abang..Hmm lepas itu apa lagi..Kertas menjadi mangsa..Pen terpaksa disorokkan..Sebab kalau terconteng dinding guna pensel, still leh padam lagi..Guna pen??Huh jangan mimpi nak padam balik..


Bila balik dari kelas, si kakak selalu dah tunggu depan pintu..Kadang-kadang tolong bukakan sliding door..baru jerk langkah kaki nak masuk rumah, dia dah tanya.."kak efis beli keropok Lisya?'


Hehehe..Ouh okay..i admit..memang akan tersangat2 rindu moment2 ini..Seriously Fi sayang sangat dekat budak 2 orang ini..Sangat suka bercakap..Sangat suka menyanyi..Sangat suka bergurau senda..sangat suka lepak dalam bilik Fi ajak main masak-masak..Macam-macam lagilah kenangan..Huh..Hopefully after this dapat selalu jumpa dieorang lagi..


Hmm..Dah..need to stop here..Rindu+sedih+Happy+tak nak pisah= Mengantuk..Hmmmm...Salam..

3 comments:

YuSeNzE - KniGhT said...

Ahaha~~~ saling merindu...
dalam dilema nih...
homesick2 jugak... ekeke...

e F F i e said...

Yusenze: Hehehe homesick itu wajib..rindu itu wajib juga..cemana itu?

Anonymous said...

peh!!!!!! rindu lah kat die tp tak tahu kat mana bunga tu sekarang